Dorost: Na úvod přípravy slušná remíza s Brandýsem

10.08.2012 20:52

 

Utkání

1. přátelské utkání dorostu před sezónou 2012/2013

Městský stadion Čelákovice  10. 8. 2012 | 18:00

SK UNION Čelakákovice3:3 (1:0)FK Brandýs-Boleslav

Celkem dobrý úvodní zápas za sebou mají naši dorostenci. Původně bylo avizováno, že změříme síly s ligovou Mladou Boleslaví. Upřímně řečeno, bylo mi trošku divné, že bychom si hned na úvod troufli na tak silného soupeře jakým je Mladá Boleslav. Dalším trošku podivným faktem mohlo být, že Mladá Boleslav (mělo se jednat o starší dorost) již zítra začíná zápasem s Pardubicemi sezónu mistrovských zápasů. Asi půl hodiny před výkopem dorazili konečně boleslavští hráči. Tedy abych byl přesný brandýsko-boleslavští. Nepřijeli totiž soupeři z města automobilů, nýbrž náš obrovský rival - FK Brandýs-Boleslav. Příliš nepočetná výprava soupeře čítala 12 hráčů a tak byl Městský stadion svědkem téměř historického okamžiku - čelákovický dorost měl k dispozici více hráčů než soupeř.

V 18 hodin se začlo hrát a že by to hosté brali jako přátelské utkání, to se říct nedalo. Zápas začali několika ostrými a poměrně zbytečnými skluzy. Nikdo od našich hráčů nemohl chtít zázraky a také to chvilku trvalo, než jsme se oťukali a odvážili se k nějakým kombinacím. V obraně jsme se občas dopouštěli zbytečných chyb, také nám dělala problémy rozehrávka. Když bylo ale potřeba, dokázali jsme důrazem zastavit útoky soupeře. Možná by se dalo říct, že v první půli jsme více drželi balon a i jsme celkově hráli lépe. Dostali jsme se oproti brandýským i k několika střelám. Asi největší šancí soupeři nabídl náš brankář nepříliš přesvědčivím zákrokem při přihrávce před branku. Balon se ale díky obráncům nepodařilo hostům do brány protlačit. Naše mužstvo mělo více štěstí. Petr Braniš zabojoval na vápně, poslal na branku, nevím, nebyl to moc ani centr ani střela, nicméně snad čtyři hráči míč netrefili a na závěr nám brankář Horálek předvedl ukázkový horký brambor, který si srazil do branky. Do kabin, respektive na střídačky se šlo za stavu 1:0.

Nástup do druhé půle nebyl nejšťastnější. V rychlém sledu přišly chyby v defenzivě a nejprve srovnání na 1:1, následně se podařilo týmu, který se loni jen těsně a všemožnými prostředky zachránil v krajském přeboru před sestupem, strhnout na svou stranu. Už se nám nedařilo tak jako v první půli, přecejen síly docházely, 5 tréninků je zatím málo a chyb tím pádem přibývalo. Navíc hosté zvýšili ještě na 3:1 a zdálo se být rozhodnuto a zápas směřoval spíše k exhibici. Ale! Naše mužstvo se nevzdalo. Parádní střelou z otočky se trefil Filip Kučera, který už má také zkušenosti z A-týmu. Ten samý hráč se prosadil i o chvilku později. Bylo tedy vyrovnáno a gólový a divoký druhý poločas mohl ještě vylepšit Vacek, který ale sám před brankářem selhal a míč slabou střelou trefil pouze do něj.

S Brandýsem jsme tak remízovali 3:3. Na úvod přípravy s účastníkem krajského přeboru je to rozhodně slušný výsledek.

Domácí

Jméno        
Jakub Hřídel - - - -
Jakub Prel - - - -
Jan Špůrek - - - -
Tomáš Vorasický - - - -
Michal Dosoudil - - - -
Břetislav Vacek - - - -
Antonín Braniš - - - -
Radek Skuhravý - - - -
Ondřej Kolovecký - - - -
Petr Pánek - - - -
Filip Kučera 2 - - -
Daniel Černý - - - >
Jan Bouček - - - >
Jaroslav Žižka - - - >
Daniel Chudoba - - - >
Vojtěch Dobšovič - - - >
Petr Braniš 1 - - >
Matěj Červený - - - >

 

*Prvních 11 hráčů = základní sestava. Střídání hokejové, ostatní hráči se průbežně vyměňovali.