MINISTERSKÝ POHÁR 2015 - výsledky

14.07.2015 22:32

SK SLÁVIA PRAHA - ŠK SLOVAN BRATISLAVA  1:4 (0:2)

Úvod zápasu vyšel lépe hráčům Slovanu, když ve 4.min. otevřel skóre Meszároš. Ještě do přestávky přidal druhou trefu Štefánik. Ve druhé části snížil Červenka. leč v závěru branky Meszároše a Kubíka potvrdily výhru a postup odhájce trofeje Slovanu.

 

FK JABLONEC - ZBROJOVKA BRNO  1:1 (1:0) penalty 3:2

Během prvního poločasu měli více ze hry jablonečtí, kteří po přesné střele Crnkiče šloi do vedení. Ve druhé polovině Brno hru vyrovnalo a v samém závěru vyrovnalo i skóre. Po rohovém kopu přesně hlavičkoval Pašek. Na řadu přišly pokutové kopy a tady byli úspěšnější hráči Jablonce a tím se posunuli do finále.

 

o 3.místo

ZBROJOVKA BRNO - SLÁVIA PRAHA  0:2 (0:1)

Slávia vstoupila do utkání aktivně a v 10.min. po přihrávce Pitáka zajistil sešívaným vedení Mičola. Po přestávce našel Červenka před brankou Bazala s ten se nemýlil - 0:2. V závěru si již pražané pohlídali vedení a tak stejně jako loni skončili třetí.

 

FINÁLE:                     Rozhodčí: Váňa,  - Kubr, Fišer       2x40´

 

F K JABLONEC – ŠK SLOVAN BRATISLAVA  3:2 (1:0)

 

FK JABLONEC:  HRUBÝ,    - ROMERA(BREDA), PERNICA(POSPÍŠIL), KYSELA, MIŠŮN

                         - KUBISTA, ROSSI, GREGUŠ,   -  TECL, DOLEŽAL(VÁGNER), CRNKIČ

ŠK SLOVAN:     KRNÁČ,  -  SEKULIČ, DOBROTKA, SALÁTA, ZÁHUMENSKÝ(PODANÝ)

      -  MILINKOVIČ,SIMOVIČ,LÁSIK(PELTIER),KUBÍK,     -  ZRELÁK, PRISKIN(VITTEK)

 

Zápas dvou účastníků předkola Evropské ligy přinesl kvalitní fotbal. Lepší vstup do utkání měli hráči Slovanu což potvrdili brankou Priskina z 22´. V dalším průběhu si připsal skvělý zákrok brankař Hrubý proti střele Kubíka a v závěru poločasu podobný zákrok předvedl i Krnáč proti střele Rossiho. I do druhé půle vstoupili lépe obhájci trofeje a ve 48´využil Zrelák zaváhání Pernici a navýšil vedení na 2:0. Poté zavelela ke zteči dvojice Vágner – Tecl. Na 2:1 snížil Vágner po přihrávce Tecla. Slovan odpověděl bombou Peltiera do tyče, další přihrávku Tecla dal vedle branky Vágner. V 66´bylo vyrovnáno po hlavičce Tecla, který usměrnil standardní situaci zahranou Pospíšilem. Další střelu jen do tyče si připsal Meszároš a v 73´rozhodl utkání Vágner po individuální akci - 3:2! Finálové utkání mělo velmi dobrou úroveň a z poháru, který od p. Chládka převzal kapitán Vágner se radovali svěřenci trenéra Šilhavého. Slovan se letos musel spokojit s 2.místem.